top of page

Paprika- & Zucchinisoppa

Uppdaterat: 16 feb. 2022

Soppsäsongen är i full rullning och jag måste dela med mig av ett recept på en otroligt god Zucchini- och paprikasoppa! Vegansk, mjölkfri och superkrämig. Vågar nästan lova att det kommer bli din nya favoritsoppa 😉 Du måste testa! Och är du tillräckligt modig så föreslår jag lite chili i för extra fire 🔥

Du behöver (för 2 portioner):

- 1/2 msk kokosolja

- 1 gul lök

- 1 vitlöksklyfta

- 1 grönsaksksbuljongtärning

- 1 zucchini

- 2 röda paprikor

- 1/2 msk torkad koriander

- 2 msk soltorkade tomater

- 2,5 dl vatten

- 2 dl kokosmjölk (Jag tog Garant Eko 18%)

- Färsk persilja


Gör såhär:

- Hetta upp kokosolja i en stor kastrull på medium värme.

- Släng på hackad lök och stek tills löken blivit gyllene (ca 5 min).

- Häll på ca 1-1,5 dl vatten och tillsätt pressad vitlök och buljongtärningen och vispa tills buljongen har lösts upp.

- Lägg i hackad zucchini, paprika, soltorkade tomater och torkad koriander i pannan och stek i ca 5 minuter.

- Häll i vattnet och koka upp. Låt sjuda under lock i 15 minuter.

- Tillsätt kokosmjölken, rör runt och låt koka ytterligare i 3 minuter.

- Använd en stavmixer och mixa soppan tills den blivit krämig och slät.

- Servera i skålar och garnera med kokosgrädde, persilja och något crunchigt. Jag bröt loss lite glutenfritt fröknäcke som jag hade hemma. Blev så himla gott!



Följ gärna mig på instagram för mer inspiration, holistisk hälsa och recept - @holistic.caroline

Comments


bottom of page