Paprika- & Zucchinisoppa
- Holistic Caroline
- 6 feb. 2022
- 1 min läsning
Uppdaterat: 16 feb. 2022
Soppsäsongen är i full rullning och jag måste dela med mig av ett recept på en otroligt god Zucchini- och paprikasoppa! Vegansk, mjölkfri och superkrämig. Vågar nästan lova att det kommer bli din nya favoritsoppa 😉 Du måste testa! Och är du tillräckligt modig så föreslår jag lite chili i för extra fire 🔥

Du behöver (för 2 portioner):
- 1/2 msk kokosolja
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 grönsaksksbuljongtärning
- 1 zucchini
- 2 röda paprikor
- 1/2 msk torkad koriander
- 2 msk soltorkade tomater
- 2,5 dl vatten
- 2 dl kokosmjölk (Jag tog Garant Eko 18%)
- Färsk persilja
Gör såhär:
- Hetta upp kokosolja i en stor kastrull på medium värme.
- Släng på hackad lök och stek tills löken blivit gyllene (ca 5 min).
- Häll på ca 1-1,5 dl vatten och tillsätt pressad vitlök och buljongtärningen och vispa tills buljongen har lösts upp.
- Lägg i hackad zucchini, paprika, soltorkade tomater och torkad koriander i pannan och stek i ca 5 minuter.
- Häll i vattnet och koka upp. Låt sjuda under lock i 15 minuter.
- Tillsätt kokosmjölken, rör runt och låt koka ytterligare i 3 minuter.
- Använd en stavmixer och mixa soppan tills den blivit krämig och slät.
- Servera i skålar och garnera med kokosgrädde, persilja och något crunchigt. Jag bröt loss lite glutenfritt fröknäcke som jag hade hemma. Blev så himla gott!
➝ Följ gärna mig på instagram för mer inspiration, holistisk hälsa och recept - @holistic.caroline ♡
Comments