top of page

Glutenfritt och saftigt bröd

Ett riktigt gott och saftigt glutenfritt bröd med mycket smak.

Recept för 2 limpor:

- 12 dadlar

- 4 bananer

- 1/2 dl kokosolja

- 2 tsk kanel

- 1 tsk salt

- 6 ägg

- 6 dl mandelmjöl

- 2 dl bovetemjöl

- 2 dl hasselnötsmjöl

- 2 tsk bakpulver

- 1 dl solroskärnor

- 1/2 dl linfrön

- 1 dl torkade tranbär

- Pumpafrön till garnering


Gör såhär:

1. Mixa ihop bananer och dadlar till en jämn smet.

2. Rör i övriga ingredienser till en jämn tjock smet. Fyll två brödformar och strö över pumpafrön.

3. Grädda i 175 grader ca 45-50 min. Låt svalna minst en timme på galler innan ni skär i det.

Comments


bottom of page