top of page

Beet carpaccio med honung- & fetaostkräm

Här är förrätten som imponerar i både smak och utseende! Gjord på hyvlade röd- och gulbetor tillsammans med en otroligt god kräm gjord på honung och fetaost. Enkelt, lyxigt och väldigt gott.

Du behöver (för ca 2 personer):

- 1 st gulbeta

- 1 st rödbeta

- Ruccola

- Krasse

- Olivolja

- Rostade pinjenötter (alt. solroskärnor)

- Salt

- Peppar


Honung- & fetaostkräm:

- 150g fetaost (ett paket)

- 1 msk olivolja

- 1 pressad vitlök

- 1 tsk torkad timjan

- 2 tsk honung


Gör såhär:

1. Skiva betorna i tunna skivor med hjälp av en mandolin (låt skalet vara kvar). Blötlägg skivorna i ca 10 minuter.

2. Mixa ihop ingredienserna till honung- & fetaostkrämen i en mixer (stavmixer funkar också bra).

3. Lägg upp betorna på ett fat och toppa med honung- & fetaostkräm, ruccola, krasse, rostade pinjenötter, flingsalt, peppar och rikligt med olivolja. Voilá! ✨

Comments


bottom of page