Beet carpaccio med honung- & fetaostkräm
- Holistic Caroline
- 12 mars 2022
- 1 min läsning
Här är förrätten som imponerar i både smak och utseende! Gjord på hyvlade röd- och gulbetor tillsammans med en otroligt god kräm gjord på honung och fetaost. Enkelt, lyxigt och väldigt gott.

Du behöver (för ca 2 personer):
- 1 st gulbeta
- 1 st rödbeta
- Ruccola
- Krasse
- Olivolja
- Rostade pinjenötter (alt. solroskärnor)
- Salt
- Peppar
Honung- & fetaostkräm:
- 150g fetaost (ett paket)
- 1 msk olivolja
- 1 pressad vitlök
- 1 tsk torkad timjan
- 2 tsk honung
Gör såhär:
1. Skiva betorna i tunna skivor med hjälp av en mandolin (låt skalet vara kvar). Blötlägg skivorna i ca 10 minuter.
2. Mixa ihop ingredienserna till honung- & fetaostkrämen i en mixer (stavmixer funkar också bra).
3. Lägg upp betorna på ett fat och toppa med honung- & fetaostkräm, ruccola, krasse, rostade pinjenötter, flingsalt, peppar och rikligt med olivolja. Voilá! ✨
Comments